92 Bowery St., New York, NY 10013 asociatia.resq@gmail.com

Voluntariat

  You are currently here!
 • Home
 • Voluntariat

VOLUNTARIAT __

Ce este voluntariatul?

Voluntariatul este activitatea de interes public desfășurată din proprie inițiativă de orice persoană fizică, în folosul altora, fără a primi o contraprestație materială. Activitatea de interes public este activitatea desfășurată în domenii cum sunt: asistența și serviciile sociale, protecția drepturilor omului, medico-sanitar, cultural, artistic, educativ, de învățământ, științific, umanitar, religios, filantropic, sportiv, de protecție a mediului, social și comunitar și altele asemenea.

Finanțarea
80%
Donații
90%
Voluntari
60%

Ce este un voluntar?

Voluntarul este orice persoană fizică, fără deosebire de rasă, origine etnică, religie, sex, opinie, apartenenţă politică, care a dobândit capacitate de muncă potrivit legislaţiei în domeniul muncii şi desfăşoară activităţi de voluntariat.

De ce să devii voluntar?

Ce avantaje ai ca voluntar?

 • Experienţăpentru o viitoare profesie şi a unui viitor job. Dacă eşti la liceu sau la facultate şi nu ştii dacă ţi se potriveşte domeniul pe care l-ai ales, poţi face voluntariat în domeniul pe care ţi-l doreşti şi analizând îţi vei da seama dacă este sau nu ceea ce vrei.
 • Valoare adăugată pentru CV-ul tău. De foarte multe ori, facultăţile din ţara sau din străinătate solicită activităţi de voluntariat, acestea fiind o condiţie de admitere. O condiţie pe care, în calitate de voluntar, o vei îndeplini cu uşurinţă.

Ce poți face ca voluntar?

Ca voluntar, poți ajuta organizația în toate acțiunile sociale sau culturale. Orice sprijin, cât de minor, aduce un aport major în atingerea obiectivelor organizației. Astfel, poți participa la:

Drepturile voluntarului:

Obligaţiile voluntarului:

 1. – obligaţia de a presta o activitate de interes public, fără remuneraţie;
 2. – obligaţia unei conduite complementare cu obiectivele generale ale voluntariatului – îmbunătăţirea calităţii vieţii şi reducerea sărăciei, dezvoltare sustenabilă, sănătate, prevenirea şi gestionarea efectelor dezastrelor, incluziunea socială şi, totodată, luptă împotriva excluderii sociale şi discriminarea;
 3. – obligaţia de a îndeplini sarcinile prevăzute în fişa de voluntariat, precum şi respectarea instrucţiunilor stipulate în fişa de protecţie a voluntarului;
 4. – obligaţia de a păstra confidenţialitatea informaţiilor la care are acces în cadrul activităţii de voluntariat, pe perioada desfăşurării contractului de voluntariat şi pe o perioada de 2 ani după încetarea acestuia;
 5. – obligaţia de a anunţa indisponibilitatea temporară de a presta activitatea de voluntariat în care este implicat.

Înscriere:

Dacă sunteţi o persoană care îşi doreşte să dezvolte şi să ajute comunitatea, prin sprijinirea Asociaţiei RES-Q în activităţile pe care le desfăşoară, puteţi să ne contactaţi sau să completaţi formularul de înregistrare online.

Aplica ca voluntar

Formular inscriere voluntari

  Te rog dovedește că ești om selectând steaua.